ŠKOLA ODRŽIVOG RAZVOJA I EKOLOGIJE

Publikacije koje su nastale tokom našeg duogodišnjeg rada na ovom projektu plod su naše uspešne saradnje sa Centrom za ekološku politiku i održivi razvoj Fakulteta političkih nauka i prof.dr Darka Nadića i doc.dr Marka Vujića. Publikacije su prilagođene procesu vršnjačke edukacije i sadrže samo najenophodnije informacije koje će pomoći u realizaciji našeg cilja : podizanja nivoa svesti srednjoškolaca o značaju teme ekologije i održivog razvoja.

MOJ BEZBEDAN SVET – BEZBEDNI NA NETU, BEZBEDNI U SVETU !

Fokus u ovim publikacijama je na temi bezbednog pristupa na internet i opasnosti koje vrebaju u sajber svetu. Publikacije su prilagođene osnovnoškolskom /srednjoškolskom uzrastu, imaju dosta slika i ilustracija kako bi čitanje i pregled publikacije bio zanimljiv ciljnoj grupi kojoj je namenjen. U izradi publikacije koristili smo se javno dostupnim materijalima i materijalima Centra za bezbednost dece na internetu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

POLOŽAJ I PERSPEKTIVA MLADIH SRBA U REGIONU

Istoimeno istraživanje u okviru projekta kojim smo obuhvatili mlade Srbe iz zemalja regioma – Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije. Dobijeni podaci koje prikazujemo na početku publikacije osnov su koji nam je pomogao da relevantnim državnim organima damo preporuke za poboljšanje položaja mladih Srba u zemljama regiona i te preporuke nalaze se na kraju publikacije.

ŽENE U POLITICI – RODNO RAVNOPRAVNE ILI NE ?

Za potrebe našeg najstarijeg projekta koji realizujemo izradili smo jednu brošuru koja bi učesnicama projekta – studentkinjama društvenih fakulteta, trebala da olakša razumevanje teme. Prikazani su neki osnovni pojmovi vezani za temu rodne ravnopravnosti kao i položaj žena u politici kao i institucije koje se bave ovom temom.

VOZI BEZBEDNO !

Fokus u ovim publikacijama je na temi bezbednog ponašanja u saobraćaju i opasnosti koje vrebaju usled nepoštovanja istih. Publikacija je prilagođena srednjoškolskom uzrastu, imaju dosta slika i ilustracija kako bi čitanje i pregled publikacije bio zanimljiv ciljnoj grupi kojoj je namenjen. U izradi publikacije aktivno su učestvovali vršnjački edukatori koji su učestvovali na istoimenom projektu a u pisanju tekstova vršnjački edukatori koristili su javno dostupne
materijale i materijale Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva saobraćaja.

VOŽDOVAČKI MESECI KULTURE

U okviru ovog projekta jedan od rezultata bila je i publikacija “Voždovački kulturno-istorijski vodič” koju možete pogledati u nastavku. Publikacija je izrađena u saradnji sa GO Voždovac i njena ideja je da ukaže svima na kulturno istorijske spomenike, turističke atrakcije ali i značajne istorijske ličnosti koje su živele, radile i stvarale na Voždovcu. Publikacija je pravljena tako da nije posebno prilagođavana za neku starosnu grupu/uzrast već je dostupna i lako čitljiva svim
grupama zainteresovanim za ovu temu.

Kontaktirajte nas

+381 62 303 571

office@ngocedem.com

Adresa

Jove Ilića 165,
11000 Beograd

Copyright © 2022 CEDEM. All Rights Reserved.

Designed by Intmedia