XXI susreti mladih Republike Srpske - Trebinje 2017.

XXI susreti mladih Republike Srpske - Trebinje 2017.

Poslednje nedelje avgusta 2017. godine, Omladinski savjet Republike Srpske organizovao je "XXI susrete mladih Republike Srpske". Osim 120 učesnica i učesnika iz RS, ovom događaju prisustvovali su i gosti iz krovnih omladinskih organizacija iz regiona, među kojima i dvoje delegata CEDEM-a u okviru delegacije Krovne organizacije mladih Srbije.

Ovogodišnji susreti organizovani su u Trebinju, a za pet dana, koliko je trajao projekat, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa značajem omladinskih politika, kao i da prođu obuke iz različitih sfera koje imaju za cilj usavršavanje mladih. 

Sam projekat svečano je otvoren 23.08.2017. izvođenjem himne Republike Srpske, uz bogat kulturno-umetnički program, kao i obraćanje resorne ministarke u Vladi RS, organizatora i predstavnika gradske vlasti u Trebinju. Narednih dana, organizovane su brojne radionice iz oblasti medija, glume, omladinskih politika i sl. Učesnici su organizatore nagradili sjajnom atmosferom i energijom koja je iz dana u dan rasla, tako da se stvorila ona ispravna mladalačka atmosfera kroz koju se moglo jasno videti da svi okupljeni imaju isti cilj - a to je jačanje položaja mladih, njihovo umrežavanje i zajednički napor da se izgradi bolje lokalno, ali i regionalno okruženje za mlade. 

Osim formalnog dela programa, organizovana su i sportska takmičenja, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok je Trebinje na prepoznatljiv način dočekalo sve goste. Organizovani su turistički obilasci grada, koji svojim prirodnim lepotama i jedinstvenom arhitekturom, a posebno načinom života, pruža jedinstven doživljaj svakom posetiocu. Učesnici i gosti su imali priliku da nauče nešto više o samom Trebinju, kao i da iskoriste slobodno vreme za uživanje kod Platana, šetnje uz Trebišnjicu, večeru na Starom gradu, ili opuštanje uz nezaobilazno hercegovačko vino. Svakako, fotografije nezaboravnih trenutaka nisu mogle da izostanu:

 

 

Omladinski savjet Republike Srpske se, kao već iskusan domaćin susreta, pokazao u najboljem svetlu i ove godine, a nadamo se da ćemo imati priliku da učestvujemo i na "XXII Susretima mladih Republike Srpske" sledećeg leta. 

 

Autor: Nikola Ristić