Regionalni omladinski samit privrede | CEDEM

Regionalni omladinski samit
privrede

O projektu:

Nakon sjajne saradnje sa Privednom komorom Srbije i uspešno organizovanog trećeg po redu Studentskog privrednog foruma, CEDEM je organizovao Regionalni omladinski samit privrede u Kruševcu. Samit se održao 23. marta 2017. godine i za osnovnu ideju ima da kod mladih probudi preduzetnički duh i približi im svet privrednog sektora. Mladima se pruža mogućnost da upoznaju uspešne mlade domaće preduzetnike i čuju kako su oni svoje kreativne ideje pretočili u posao.

Na otvaranju samita učesnicima su se obratili Predrag Milenković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Aleksandar Kemiveš, direktor odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Privredne komore Kruševca, i Aleksandar Čolovejić, član projektnog sektora CEDEM-a. Nakon toga, predavanja su održali Ana Dimitrijević (Dimitron), Aida Maslan (Optical) i Branimir Rakić (Original Tail) koji su kroz konketne primere iz poslovanja objasnili kako izgledaju počeci jedne firme, koje izazove i rizike samostalno poslovanje nosi, ali i koji su to modeli uspešnog poslovanja i koliko entuzijazma stoji iza dobro realizovanih ideja.

Na Samitu, koji se održao u prostorijama Privredne komore Kruševca, učestvovalo je preko 60 studenata i srednjoškolaca, a najveću podršku njegovoj realizaciji pružila je upravo Privredna komora Kruševca.

RTV Kruševac je napravila prilog o ovom događaju: