Formiraj preduzetnika u sebi – srednjoškolci budući preduzetnici | CEDEM

Formiraj preduzetnika u sebi –
srednjoškolci budući preduzetnici

O projektu:

Realizaciju projekta „ Formiraj preduzetnika u sebi – srednjoškolci budući preduzetnici“ Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih otpočeo je u martu 2017. godine. Projekat je zamišljen kao niz dvodnevnih seminara, koji su prevashodno namenjeni srednjoškolcima. Kako postoji sve veća potreba privrede za razvojem preduzetničkih delatnosti, projekat ima za cilj da mlade motiviše da realizuju svoje preduzetničke ideje, približi im taj svet i objasni im kako on funkcioniše. Srednjoškolci imaju priliku da čuju priče i iskustva ostvarenih preduzetnika i saznaju kako je pokrenuti sopstveni biznis.

Seminari, koji su se održavali u prostorijama Centra za kulturu „Vlada Divljan“ i prostorijama Gradske opštine Palilula, su realizovani u manjim grupama sa idejom da učesnicama bolje približi tematika i do sada je kroz njih prošlo preko 60 učenika različitih beogradskih srednjih škola, koji će imati priliku da svoje iskustvo, kroz predavanja u čijoj će im organizaciji pomoći članovi CEDEMa, prenesu ostalim vršnjacima.

Predavanja u okviru seminara držali su Darko Radinčanin ispred organizacije „Dostignuća mladih“, Veljko Tomović koji je preneo svoje nesvakidašnje iskustvo o osnivanju brenda „VT mašne“, Nikola Ristić, član CEDEM-a i osnivač M2GM marketing freelance tima, Ana Janošev koja je govorila ispred „Razlivališta“ objašnjavajući šta je socijalno preduzetništvo i predstavljajući projekat „Social Impact Award“, i Ana Babić ispred brenda „Škrabac“ sa jedinstvenom pričom o tome kako kreativnost i upornost pomažu da se ideja realizuje i mnogi drugi.

Značaj i kvalitet projekta su prepoznali Sekreterijat za sport i omladinu Grada Beograda i Gradska opština Palilula, uz čiju podršku se projekat realizuje.