Upoznajmo se 2016 | CEDEM

Upoznajmo se 2016

O projektu:

U periodu od 26. do 28. aprila 2016, Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih organizovao je seminar pod nazivom "Upoznajmo se - susreti studenata Beogradskog univerziteta i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici". Projekat je bio održan u studentskom odmaralištu Radojka Lakić na Avali, uz posetu relevantnim institucijama. Cilj susreta bilo je poboljšanje položaja studenata i kapaciteta studentskih organizacija sa teritorije KiM i njihovo aktivno umrežavanje i upoznavanje sa mladima, studentima i studentskim organizacijama iz ostalih delova Srbije.

Oko 25 studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici učestvovalo je u ovom projektu, a društvo im je pravilo i 25 akademaca različitih beogradskih fakulteta. Za vreme trajanja seminara, studenti su se družili ali i prošli zajednička predavanja i radionice i obišli institucije Grada Beograda, Kancelariju za Kosovo i Metohiju i zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Ovaj projekat Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih realizovao je uz pokroviteljstvo Kancelarije za Kosovo i Metohiju.