Studentski privredni forum 2016 | CEDEM

Studentski privredni forum 2016

O projektu:

Studentski privredni forum, koji je već nakon prvog organizovanja u februaru 2015. godine dobio epitet Studentski Davos, je organizovan 4-5. marta 2016. godine sa ciljem da podigne svest mladih o značaju preduzetništva, pokretanju procesa usklađivanja sistema visokog obrazovanja sa potrebama tržišta rada, ali i podizanja nivoa privredne saradnje među mladima u regionu. Značaj ovakve tematike prepoznat je od strane Privredne komore Srbije, koja je omogućila CEDEM-u korišćenje njenih prostorija u cilju realizacije projekta.

Prvi dan

Preko 100 studenata Univerziteta u Beogradu imalo je priliku da u godini preduzetništva sluša predavanja nekih od najuticajnijih stručnjaka iz ove oblasti. Prvog dana foruma je predavanje na temu „Privreda iz ugla velike kompanije“ održao Tomislav Momirović, generalni direktor „Mona Hotel Management“-a, zatim je o prednostima regionalne saradnje u procesu pomirenja govorio Džeremi Long, šef ekonomskog odeljenja ambasade SAD-a u Beogradu, dok je Nikola Vučićević pričao o svojoj preduzetničkoj karijeri. Održane su panel diskusije o značaju regionalne saradnje za evropske integracije, učešću žena u privredi i usklađenosti visokog obrazovanja sa potrebama tržiša rada u kojima su učestvovali, između ostalih, i Vladimir Međak, član Pregovaračkog tima za vođenje pregovora Republike Srbije o pristupanju Evropskoj uniji, Iva Radić, menadžer „Etno mreže“, dr Dejan Milenković, profesor Fakulteta političkih nauka, Jelena Kljajić, savetnik za planiranje karijere iz Nacionalne službe za zapošljavanje i drugi.

Drugi dan

Drugi dan je bio posvećen značaju marketinga na društvenim mrežama o kom je pričao Petar Vasić i uticaju bankarskog sektora na razvoj privrednog ambijenta koji je objasnio Dejan Janjatović, član izvršnog odbora NLB banke. Učesnici su imali priliku da čuju kako da poboljšaju svoj javni nastup od Jasmine Stojanov, direktorke agencije NOVA PR, i Marka Stojanovića, vanrednog profesora na Univerzitetu Sinergija i saradnika Univerziteta Singidunum.