Projekti 2016 | CEDEM

projekti 2016

Žene u politici - rodno ravnopravne ili ne 2016

Žene u politici - rodno ravnopravne ili ne 2016

Seminar ,,Žene u politici - rodno ravnopravne ili ne?'' koji Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih drugi put organizuje otvoren je u sredu 30. novembra predavanjem Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković u Centru za obrazovanje i kulturu Božidarac.

  • Saradnja: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu.
  • Projekat završen: 22.12.2016.
Više o projektu
Vozi bezbedno 2.0

Vozi bezbedno 2.0

U oktobru i novembru 2016, Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih sproveo je projekat „Vozi bezbedno 2.0”, kao nastavak projekta „Vozi bezbedno” koji je održan 2015. Godine. Glavni cilj projekta bio je da se srednjoškolcima, kroz niz predavanja i radionica, skrene pažnja na važnost bezbedne vožnje i na taj način smanji broj saobraćajnih nesreća u kojima su najčešće žrtve upravo mladi.

  • Saradnja: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
  • Projekat završen: 30.11.2016.
Više o projektu
Interaktivna škola preduzetništva za gimnazijalce

Interaktivna škola preduzetništva za gimnazijalce

Interaktivna škola preduzetništva za mlade je projekat koji su Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju i Centar za razvoj ideja zajednički realizovali kroz seriju manjih edukacija u aprilu i maju 2016. godine.

  • Saradnja: Centar za razvoj ideja i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda
  • Projekat završen: 30.05.2016.
Više o projektu
Upoznajmo se 2016

Upoznajmo se 2016

Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih organizovao je seminar pod nazivom "Upoznajmo se - susreti studenata Beogradskog univerziteta i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici". Cilj susreta bilo je poboljšanje položaja studenata i kapaciteta studentskih organizacija sa teritorije KiM i njihovo aktivno umrežavanje i upoznavanje sa mladima, studentima i studentskim organizacijama iz ostalih delova Srbije.

  • Saradnja: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
  • Projekat završen: 28.04.2016.
Više o projektu
Studentski privredni forum  2016

Studentski privredni forum 2016

Drugi po redu Studentski privredni forum, organizovan je 2016. godine sa ciljem da podigne svest mladih o značaju preduzetništva, pokretanju procesa usklađivanja sistema visokog obrazovanja sa potrebama tržišta rada, ali i podizanja nivoa privredne saradnje među mladima u regionu.

  • Projekat završen: 05.03.2016.
Više o projektu