Studentski privredno-politički forum | CEDEM

Studentski privredno-politički
forum

O projektu:

Studentski privredno-politički forum održan je 26-27. februara 2015. godine. Projekat je nastao sa idejom da se budući stručnjaci iz oblasti humanističkih nauka povežu i da im se omogući da, kako slušanjem eminentnih predavača iz privrede, tako i različitim diskusijama o aktuelnim temama unaprede svoje znanje.Tradicija održavanja foruma se nastavila i u narednim godinama i danas okuplja veliki broj studenata koji se interesuju za ovu oblast.

Preko 120 učesnika, pretežno studenata Univerziteta u Beogradu, kao i predstavnika privrede, Vlade Srbije, Skupštine Srbije, diplomatskog kora i stručnjaka iz oblasti ekonomije, politike i prava je prisustvovalo prvom Studentskom privredno-političkom forumu.

U saradnji sa Studentskom asocijacijom za međunarodnu saradnju (SAMS) i Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, CEDEM je ovaj projekat realizovao u prostorijama Privredne komore Srbije. Forum su otvorili predsednik Privredne komore Marko Čadež, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. Studenti Univerziteta u Beogradu su bili u prilici da čuju predavanja Branislava Vojinovića, osnivača DOT kompanija, Natašu Bašić, HR menadžera kompanije Delhaize, dr Vladimira Marinkovića, predsednika Ekonomskog konusa, Vladimira Nikolića, osnivača kompanije Limundo, i učestvuju u panel diskusijama na teme kao što su „Srbija i Nesvrstani - mogućnosti i šanse za buduće preduzetnike“ koju su vodili Abdeselam Mansuri, ambasador Maroka u Srbiji, Zoran Ćirjaković, profesor na Fakultetu za medije i komunikaciju, i Nenad Vasić sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, i „Srbija, Rusija i Evropska Unija - izazovi i privredna saradnja“ koju su vodili Vladan Matić ispred Ministarstva spoljnih poslova, prof. dr Predrag Bjelić, Dragomir Karić i dr Dragan Đukanović ispred Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Finansijsku podršku projektu pružilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a glavni partner projekta bio je Fakultet političkih nauka.