Edukativna poseta Belom dvoru | CEDEM

Edukativna poseta Belom dvoru

O projektu:

Edukativna poseta kompleksu „Beli dvor“ organizovana je 16.05.2017. godine od strane Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih. S obzirom na veliku tradicionalnu, umetničku i istorijsku važnost Belog dvora, smatrali smo da će poseta studenata Univerziteta u Beogradu imati za rezultat bolje upoznavanje sa prostorijama Belog dvora kao istorijskog mesta sa pregršt uspomena čije zidine vešto čuvaju bogatu prošlost naše države. Usled velike raznovrsnosti koju poseduje, CEDEM organizacija je smatrala da će studenti Beogradskog univerziteta uzivati u poseti Belom dvoru.

Odziv zainteresovanih studenata bio je i veći od dozvoljenog broja mesta prilikom posete. Pedesetoro studenata koji su se prijavili sa različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu, nešto više od sat vremena uživalo je u bajkovitim prizorima.

Okupljanje je bilo ispred samog dvorskog kompleksa. Uz odličnu saradnju sa osobljem Belog dvora, studentima je na raspolaganju bio vodič koji je uputio posetioce na sve važne segmente kompleksa i bio raspoložen za dodatna pitanja. Svi posetioci upoznali su unutrašnjost Starog i Belog dvora, ali i proveli vreme u prelepoj prirodi kompleksa.