Značaj molitvenog doručka za Srbiju | CEDEM

Značaj molitvenog doručka za
Srbiju

O projektu:

Tribina pod nazivom „Značaj molitvenog doručka za Srbiju“, realizovala se u saradnji sa Centrom za studije SAD-a na Fakultetu političkih nauka u Beogradu u martu 2014. godine. Ova šezdesetominutna tribina je osmišljena kao debata i razgovor među učesnicima, nakon čega su studenti imali priliku da postavljaju pitanja.

Učesnici tribine bili su Prof. dr Dragan Simić, profesor Fakulteta političkih nauka i direktor Centra za studije SAD-a, prof. dr Vladimir Marinković i potpredsednik Narodne skupštine i član delegacije Narodne skupštine na Molitvenom doručku, kao i Samuil Petrovski, direktor Evanđeoskog udruženja studenata.

„Nijedan predsednik Sjedinjenih Američkih Država nije odbio da prisustvuje održavanju Molitvenog doručka, što oslikava važnost ovog međunarodnog skupa. Tradicija koja traje već 63 godine okuplja preko 3000 ljudi iz svih zemalja sveta sa ciljem razmatranja najvažnijih globalnih pitanja današnjice“, rekao je prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Kao cilj ovogodišnjeg skupa je predočio stav Sjedinjenih Američkih Država o najvažnijim svetskim pitanjima - bezbednost, energetska i ekonomska politika. „Na ovogodišnjem skupu se posebna pažnja posvetila borbi protiv terorizma i uspostavljanju demokratskih principa u svetu“, ukazao je prof. dr Vladimir Marinković.

Ova tribina je namenjena najpre studentkinjama i studentima Fakulteta političkih nauka, ali i drugim zainteresovanim studentima Univerziteta u Beogradu.